CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

IMJ gastvrij

Gastvrij zijn voor je tranen: ‘Laat het verdriet maar vertellen’

Een man komt de praktijkruimte van rouwtherapeut Lies binnen. ‘Hoe kan ik mijn verdriet tegenhouden?’ vraagt hij zich verward af. Lies legt uit waarom het helend is je tranen juist uit te nodigen.

Niet te bevatten

Struikelend komt hij binnen. Hij is wat later want hij was de weg kwijtgeraakt. Dat gebeurt tegenwoordig regelmatig, zegt hij. Ook was hij tegen een paal gereden, wat gelukkig goed afliep. Als hij eenmaal zit, komen de tranen. Voor zijn kop koffie heeft hij geen aandacht. Zijn vrouw is twee maanden geleden, binnen een paar weken, overleden. Terwijl hij het vertelt, gelooft hij het zelf nog niet en probeert hij niet alleen mij, maar ook zichzelf te overtuigen dat het echt zo is.

Lees verder op IK MIS JE

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar top