CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

Ik mis je-geborgenheid

Geborgenheid voelen in een tijd van rouw

‘Ik voel geen grond onder mijn voeten. Mijn bescherming is weg.’ Veel mensen worstelen met dit soort gevoelens na het overlijden van een dierbare. Hulpverlener Lies Nijman legt uit dat dit te maken heeft met het verlies van geborgenheid. Wat betekent geborgenheid, en wat gebeurt er als je dit verliest?

Verlies van geborgenheid

Het is zijn eerste verjaardag zonder zijn vader. 27 jaar is hij geworden. Het is leeg zonder hem. Wat moet je met zo’n dag als je vader net is overleden? Hij vraagt zich af of hij ooit nog kan genieten van het leven. Alles voelt anders. Alsof er een gat is geslagen. Vlak na het overlijden van zijn vader voelde het alsof hij door zijn ruggengraat ging: ‘Papa was mijn ruggengraat’.

Een van de gevolgen van het overlijden van een dierbare is het verlies van geborgenheid. We beseffen pas goed hoe belangrijk deze geborgenheid voor ons was, als we die kwijtraken. Als we vanzelfsprekend op onze ouders, partner of kinderen konden terugvallen. Als we konden schuilen en huilen bij onze geliefden.

Lees verder op IK MIS JE

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar top