CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

Ik mis je-gezin bij elkaar

Hoe houd je het gezin bij elkaar na een overlijden?

Eén van de verdrietige gevolgen van rouw is dat je als gezin het contact met elkaar kunt kwijtraken. Meestal herstelt zich dat na verloop van tijd, maar helaas niet altijd. Hoe kan dat nou eigenlijk – je hebt toch allemaal verdriet? Hulpverlener Lies legt uit wat hiervan de oorzaak kan zijn én wat je kunt doen om het gezin bij elkaar te houden.

Elkaar kwijtraken

‘Mijn moeder is een jaar geleden gestorven. Ik heb afgelopen vrijdag een heftig gesprek met mijn zus gehad. Daaruit blijkt dat ik te weinig aandacht voor haar verdriet heb gehad. Zij vindt dat zij alles voor onze vader alleen heeft gedaan. Ik daarentegen voel me heel erg in de steek gelaten door mijn broers en zussen. We zijn elkaar als gezin onderweg allemaal kwijtgeraakt.’

Eén van de verdrietige gevolgen van rouw is dat je als gezin het contact met elkaar kunt kwijtraken. Meestal herstelt zich dat na verloop van tijd, maar helaas niet altijd. Het is erg schrijnend om behalve het overlijden van een dierbare, ook nog het contact met elkaar als ouder(s) en kinderen, of als broers en zussen, te verliezen. Soms zelfs levenslang. Waren de gezinsleden eerder juist verzameld rondom de zieke en probeerden zij zich zo goed mogelijk in te zetten, na de uitvaart kan dat opeens anders worden. De eerste tekenen van verwijdering kunnen al gauw zichtbaar worden.

Lees verder op IK MIS JE.

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar top