CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

IMG-2109

Lijden vergelijken

Als je zelf verdriet hebt, zit je niet te wachten op verhalen van anderen die iets veel ergers hebben meegemaakt. Toch vergelijken we lijden vaak. Maar wie bepaalt wat het ergste is? ‘Het verwijdert mensen van elkaar’, vertelt therapeut Lies Nijman. Wat dan helpt is juist te zoeken naar overeenkomsten.

In deze coronatijd, een tijd van vreemde, nieuwe verschijnselen rondom ziekte en sterven, staan we meer stil bij rouw en verlies. We moeten een weg vinden in het omgaan met allerlei nieuwe beperkingen. Als een geliefde sterft, betekent dat nu vaker eenzaamheid: geen fysiek contact met familie, weinig mensen bij de uitvaart en daarna een sociaal isolement.
Het zijn onverwachte veranderingen tijdens ingrijpende levensgebeurtenissen.

Lees verder op IK MIS JE

 

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar top