CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

veranderingen-gezin-rouw-896x504

Rouw en veranderingen in het gezin

Als in een gezin een ouder of kind overlijdt, is het voor iedereen moeilijk om met het gemis en het verdriet om te gaan. Daarbij komt ook nog dat in het gezin alles anders wordt. Hoe gaan we daarmee om?

Veranderingen in het gezin

‘Mijn vrouw is vorig jaar overleden. Helaas zijn wij als gezin door het verdriet verder van elkaar af komen te staan in plaats van dichter bij elkaar.’

De brieven die ik krijg, vertellen van gezinnen die vóór het overlijden van een ouder of kind in harmonie met elkaar leefden. Na het overlijden beginnen er spanningen te ontstaan. De kinderen krijgen onderling irritatie omdat er bijvoorbeeld grote verschillen zijn in het helpen klussen in huis. Een dochter voelt het als benauwend dat haar ouders extra bezorgd zijn sinds het overlijden van haar zus. Of een zoon durft niet goed te zeggen dat hij het eigenlijk niet meer zo fijn vindt om mee te gaan naar de kerk.

Lees verder op IK MIS JE

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Scroll naar top