CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

geen-goede-relatie-rouw-896x504

Rouwen als de relatie niet goed was

Hoe rouw je om iemand met wie je een ingewikkelde relatie had? Hulpverlener Lies is in gesprek met Marga, die een moeder met psychische problemen had. De impact van de moeilijke relatie die zij hadden, is groot. Ook jaren ná het overlijden van haar moeder.

Geen moeder

Ik heb geprobeerd te accepteren dat ik niet echt een moeder heb gehad. Ik heb zelfs het woord ‘mama’ uit mijn gedachten en uit mijn gesprekken verwijderd. Ik kan niet zeggen dat ik van haar heb gehouden. Mijn moeder had psychische problemen en heeft mij het leven erg moeilijk gemaakt. Mijn vader kon mij niet goed tegen haar beschermen…

Marga had geen prettige herinneringen aan haar jeugd. Toen haar moeder overleed, vond zij het erg moeilijk om dat onder ogen te zien. Ze vroeg zich af wat zij hierover aan haar kinderen van acht en zes zou vertellen. Wat moest ze met die gevoelens van pijn en eenzaamheid? Is er een manier om hiermee verder te leven? Of blijven de herinneringen aan haar moeder altijd gekoppeld aan het verdriet om de ingewikkelde relatie die zij met haar had?

Lees verder op IK MIS JE.

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Scroll naar top