CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

IMJ speciale dagen

Speciale dagen om te herdenken

Je wilt het nooit vergeten, de naam van je overleden geliefde wil je blijven noemen. Ben jij gewend om hiervoor een speciale dag in te richten? Lies Nijman legt uit hoe Allerzielen en Eeuwigheidszondag ruimte bieden om jouw rouw de volle aandacht te geven.

Herdenken

Stilstaan en terugdenken aan mensen die zijn overleden, dat deden wij niet echt in het gezin waar ik uit kom. Ik heb nooit zo goed begrepen hoe belangrijk het is om te herdenken. We vierden de christelijke feestdagen als een vorm van herdenken van de geboorte, het leven en sterven van Christus. Ook het herdenken van de oorlogsslachtoffers op vier mei maakte op mij als kind diepe indruk.

Later leerde ik de waarde inzien van het herdenken van overleden dierbaren: een vader, een moeder, een kind, een vriend. Maar ook van bekenden of onbekenden, anderen aan wie we veel te danken hebben en voor wie we veel respect hebben gehad.

Lees verder op IK MIS JE.

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar top