CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

kracht-woorden-896x504

Woorden hebben kracht

Woorden – zowel positief als negatief – worden in ons geheugen gegrift. Ze kunnen ons letterlijk maken of breken. Hoe komt dat? En als positieve woorden zo goed voor ons zijn, waarom is het dan zo moeilijk die woorden uit te spreken?

Verpletterend

‘Mijn vader is plotseling overleden. Hij schaamde zich altijd voor mij. Ik was een teleurstelling voor hem. Volgens hem heb ik mijn kansen nooit goed benut en ben ik niet geworden wat hij had gehoopt. Hij zei eens dat hij niet trots op mij kon zijn. Ik merk dat ik het lastig vind om mijn eigen zoon een compliment te geven.’ – Jaap, 45 jaar

Negatieve woorden kunnen een verpletterende indruk maken. In gesprekken kom ik regelmatig tegen dat mensen heftige emoties ervaren als zij hierover vertellen, ook al is het tientallen jaren geleden. Het blijkt dat negatieve uitspraken iemand kunnen lamleggen, kunnen vernederen of zelfs ziek kunnen maken.

Lees ver op IK MIS JE.

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar top