CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

ooit dezelfde-Ik mis je

‘Word ik ooit weer dezelfde?’

Een verlies kan je leven ingrijpend veranderen. Volgens rouwtherapeut Lies is dat heel begrijpelijk. ‘Het helpt als je niet alleen aanvaardt dat je anders bent geworden, maar als je er bovendien respect voor gaat krijgen.’

Dezelfde worden

Ze vertelt over het auto-ongeluk waardoor drie jaar geleden haar dochter omkwam. Jolien, 41 jaar, had verwacht dat ze er al wel ‘doorheen’ zou zijn. Haar dochter Mandy was op slag dood. Ze had nog maar net haar rijbewijs. Het was een dronken chauffeur die het ongeluk veroorzaakte. Het was een gruwelijke tijd. Mandy zou over een paar maanden trouwen met haar jeugdliefde David. Jolien en haar man hadden zich enorm verheugd op de bruiloft en hadden geholpen met het opknappen van het nieuwe huisje. Dat huisje moest helaas weer verkocht worden omdat hun schoonzoon ervoor koos naar Australië te vertrekken.

‘Ik vraag me af of het ooit nog wat wordt met mij. Kan ik ooit weer dezelfde worden als voorheen?’, vraagt Jolien. Ze voelt zich zo anders. Ze heeft het gevoel dat haar vrienden het niet meer kunnen begrijpen als ze zegt ergens niet aan mee te willen doen. Ze begrijpt zichzelf trouwens ook niet. Ze stond altijd klaar voor iedereen, maar dat lukt niet meer. Ze heeft de neiging om zich steeds te verontschuldigen. Om steeds ‘sorry’ te zeggen, voor haar tranen. Dat doet ze nu ook bij mij.

Lees verder op IK MIS JE.

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar top