CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

Kom naar mij

Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht (Mattheus 11:28-30).

Wie zegt in deze tijd nog van zichzelf dat anderen rust ontvangen als ze bij je komen? Dat ze niet bang hoeven te zijn. Dat je de beste bedoelingen hebt en er niet zelf beter van hoeft te worden? Dat de ander iets kan leren van je en gaat beseffen dat jouw opdrachten en principes te doen zijn: zacht en licht?
Ik zou ook wel zo willen zijn: iemand waar anderen van leren. Waar anderen bij tot rust komen, niet bang voor hoeven zijn. Iemand die de last in het juiste perspectief helpt te zien.

Misschien ligt onze grootste kracht wel in het feit dat we die last niet wegstoppen, ontkennen of wegredeneren, maar in het juiste perspectief durven zien. Onderweg zijn, elkaar aanmoedigen, langskomen en de reis zien als onderweg zijn naar een toekomst met Hem. Dat we Hem vertrouwen, dat we ervaren dat de wanhoop, vertwijfeling, het verdriet of de pijn, niet altijd verdwijnt, maar te dragen is, in het licht van Zijn Werkelijkheid.
“Kom naar Mij”, in het vertrouwen en altijd vanuit het perspectief dat het beste nog komt.

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar top