CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

P_O

Wie ben je?

Persoonlijke ontwikkeling

Wie ben je en wat kun je? Wat geloof je en naar welke waarden en normen leef je? Wat wil je bereiken en wat houd je tegen? Waarom ben je zo onzeker en waarom kun je moeilijk je grenzen aangeven?

Een baby groeit uit tot een kind, een kind ontwikkelt zich tot een tiener en een tiener tot een volwassene. Ergens onderweg kan er van alles misgaan in dat proces. Je blijft hangen, ergens stagneert het, waardoor je minder tot bloei komt dan zou kunnen. Je schermt je af omdat je niet gehoord en gezien bent in je kwetsbaarheid. Je vraagt je af waar jij nu eigenlijk goed in bent. Je kunt misschien zelf allerlei redenen bedenken waarom je niet uit de verf komt, maar waar moet je beginnen om dit anders aan te pakken?

Persoonlijke ontwikkeling gebeurt door na te doen, kennis op te doen, te oefenen en fouten te maken. Je kunt zo groeien in vaardigheden, zelfkennis en karakterontwikkeling. Het is ook belangrijk om te groeien in bewustzijn en inzicht in jezelf. Het helpt om te weten welke kwaliteiten je hebt en hoe je die in kunt zetten.

Misschien heb je het verlangen om jezelf beter te leren kennen en meer zicht te krijgen op je kwaliteiten en mogelijkheden. Misschien wil je nadenken waarom je het zo nodig hebt om je af te schermen. Misschien wil je onderzoeken wat de zin van je leven is en welke waarden je belangrijk vindt.

Graag help ik je om meer zicht te krijgen op dit proces. Ik wil met je meekijken hoe je meer tot je recht kunt komen. Hoe je verantwoordelijk kunt zijn voor je gedrag. Hoe je het verloop van je leven niet aan anderen, of aan het toeval hoeft over te laten.

Het is mijn overtuiging dat ieder mens waardevol is. Het helpt erg als je dat van jezelf ook vindt, als je ervan uitgaat dat je er mag zijn en dat je leven een bedoeling heeft.

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek dan kunnen we samen kijken wat een goede route zou kunnen zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Scroll naar top