CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

Geliefde Maria

Al een tijdje heb ik het verlangen om u te schrijven. Ik hoop niet dat u het ongepast vindt. Ik heb me de laatste tijd verplaatst in de situatie waarin u zat, voordat u bezoek kreeg van de engel Gabriel. Wat zal uw leeftijd zijn geweest? Zeventien of achttien jaar? U was verloofd met Jozef en jullie waren van plan om te trouwen. Op die leeftijd was ik ook verloofd, met Jan, en we hadden ook trouwplannen. Ik heb me afgevraagd hoe het voor mij zou zijn geweest om zomaar bezoek te krijgen van een engel van God. Om zomaar van het ene op het andere moment te horen te krijgen dat je de moeder zal worden van de zoon van God. Ik kan me er geen voorstelling van maken hoe dat zou zijn. Het lijkt me eng, maar ook geweldig! Ik lees in de Bijbel dat het bericht u meteen ontroerde. Het is toch ook heel bijzonder? Wie maakt dat nu mee? U hoorde dat Hij Jezus genoemd moest worden en dat Hij Koning zou worden. U hoorde over de Heilige Geest en dat U door Hem zwanger zou worden. Wat moet dat vreemd zijn geweest. Wist u meteen wie dat was, de Heilige Geest? Wanneer hebt u het verteld aan Jozef en hoe reageerde hij? Geloofde hij het meteen?

Ik moet denken aan de avond dat Jan thuiskwam van een gebedsbijeenkomst. Hij vertelde dat hij een grote engel had gezien en dat hij heel lang omarmd was en in de schoot van de engel had gelegen. Wat zeg je dan? Ik geloofde hem. Ik weet ook zeker dat Jozef u geloofde. Over het zien van een engel maak je geen geintje. Ik zou er ook mijn hand voor in het vuur gestoken hebben dat Jan het niet uit zijn duim had gezogen. Je weet meteen dat het echt waar is. Dat merk je aan iemand. De engel had niets gezegd, ook niet hoe hij heette. Voor Jan betekende het dat hij getroost werd en vanbinnen nog zekerder wist dat God bij hem zou blijven in de moeilijke tijd die nog zou gaan komen. Anderen die hem gezien hadden vertelden later dat zij zagen dat hij in aanwezigheid van Iemand was.
Ik vind het mooi van Jozef dat hij u niet in verlegenheid wilde brengen en daarom in stilte weg wilde gaan. Wat moesten jullie ingrijpende beslissingen nemen! Hoe praatten jullie daarover met elkaar? Twijfelden jullie wel eens?

Gelukkig maar dat Jozef een droom kreeg en dat hij ook een boodschap van God kreeg van een engel die zei dat jullie bij elkaar moesten blijven. Wat een geheim droeg u met u mee. Het was ook wel nodig dat jullie dit samen konden delen en elkaar konden steunen. Hebben jullie veel met elkaar gebeden? Wel fijn dat Jozef zeker nog 4x door een engel van God gewaarschuwd is in zijn dromen. Dat was wel nodig toen jullie later zo achterna werden gezeten door mensen die jullie kwaad wilden doen.

Maria ik schrijf u omdat ik u wil bedanken. Ik vind het erg moedig en ontroerend dat u al zo jong door God uitgekozen bent en dat u beschikbaar wilde zijn. Dat u erin hebt toegestemd.

U bent een voorbeeld voor mij. Ik was ook een jong meisje toen ik besloot om mijn leven aan God te geven. Ik heb er nooit spijt van gehad. Laatst bezocht ik een aantal kerken in de buurt van Maastricht. U was in alle kerken aanwezig. Ik was onder de indruk van alle pracht en praal. U hebt zelf geprofeteerd dat alle mensen van alle tijden u gelukkig zouden prijzen. Dat is ook gebeurd! Over de hele wereld wordt dat op allerlei manieren gedaan. Als ik aan u denk is dat met veel respect en liefde. Ik denk zomaar dat u het meest blij zou zijn met mensen, die geen dure cadeaus aan u geven, maar die hun hart aan God geven. Ik ben zelf ook het meest gelukkig als mijn kinderen de weg van God willen gaan. Dat is meer waard dan alle cadeaus van de wereld.
Ik geloof zomaar dat u er ook zo over denkt.
Misschien schrijf ik u binnenkort weer.

Liefdevolle groet,
Lies

Goede blog? Delen mag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar top