CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

Kwetsbaar Vertrouwen

Jan Nijman is 54 jaar als hij te horen krijgt dat hij een ernstige ziekte heeft. Zijn vrouw Lies houdt na dat bericht een dagboek bij over hun belevenissen.

Hun zoektocht richt zich niet zozeer op de waaromvraag van het lijden, maar meer op het zo goed mogelijk omgaan met het spanningsveld tussen geloven in genezing en het voorbereiden op de dood.

Lies schrijft in haar dagboek: ‘Jan is in de jaren van zijn ziekte meer geheeld dan ooit tevoren.’

Na het overlijden van Jan probeert Lies haar weg te vinden door het onbekende land van afscheid en rouw. In Kwetsbaar vertrouwen schrijft Lies niet alleen tot in detail wat het verlies van Jan voor haar betekent, maar ook wat het heeft opgebracht.

Een aangrijpend en eerlijk verhaal over omgaan met rouw en verlies. Niet het kwijtraken van de kwetsuren, maar het telkens weer durven vertrouwen in de diepere zin van het leven staat centraal. Lies beschrijft een weg om te blijven groeien in de liefde, dwars door het lijden en de dood heen.

Dit boek is voor iedereen die met rouw en verlies te maken heeft en vooral voor hen die werden geconfronteerd met een ongeneeslijke ziekte. In het bijzonder is dit boek voor mensen die dit vanuit het christelijke geloof willen overdenken.

In de periode van het ziek zijn van Jan en na zijn overlijden heb ik een dagboek bijgehouden. Na jaren is het nu zover dat het boek Kwetsbaar vertrouwen voor uitgave gereed is en bij mij besteld kan worden.

Manu Keirse – klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en hoogleraar verliesverwerking in België – heeft het voorwoord geschreven. Een aantal mensen, uit diverse gebieden van mijn leven, heeft het boek vooraf gelezen en een korte reactie geschreven.

Er staan gedichten, stukjes en quotes in van Jan en mij, van de kinderen en van vele anderen.

Het is een heel persoonlijk verslag en het is niet mijn bedoeling om zo veel mogelijk boeken te verkopen, maar om prijs te geven wat ik heb meegemaakt. Daarnaast zou ik het natuurlijk heel mooi vinden als dit boek voor anderen iets kan betekenen. Het is mijn verlangen dat mensen hierdoor herkenning, troost en moed zullen ontvangen.

Ik heb ervoor gekozen om het boek in eigen beheer uit te geven. Zoals jullie wel zullen begrijpen is er geen enkel winstoogmerk, daarom wil ik met de (heel bescheiden) opbrengst van het boek o.a. de stichting Als kanker je raakt ondersteunen.

De uitgave is 148x210mm (A5) met een harde kaft en telt 312 pagina’s.
De prijs is 15,00 (exclusief 4 ,50 euro verzendkosten).

Bestellen

Beste mensen, de tweede druk van mijn boek is nu te bestellen!

De prijs is 15,00 euro.

Graag 19,50 (= 15,00 + 4,50 verzendkosten) overmaken op reknr: 

NL89INGB0001921637
t.n.v. E. Nijman-vd Leer

Let op! Vermeld bij het overmaken duidelijk uw naam en adres. 

Zodra het geld is overgemaakt, wordt het boek opgestuurd.

Scroll naar top