CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

Contextueel

In deze vorm van hulpverlening wordt rekening gehouden met de totale achtergrond van ons leven. Er wordt ook aandacht besteed aan ons gezin en de familie waarin we zijn opgegroeid. Daardoor krijgen we meer zicht op hoe we zijn geworden wie we zijn. Er wordt rekening gehouden met de toekomst van ons gezin of onze relaties.

We gaan ervan uit dat een mens op zoek is naar balans, balans in geven en ontvangen. We zijn continu op zoek naar een eerlijk en betrouwbaar evenwicht. Wij staan in balans met onze ouders, onze kinderen, onze werkgever, onze relaties enz. Deze balans ontstaat door ons geven en ontvangen.

context-duplo-Langszij

 

De wisselwerking van geven en ontvangen is een dynamisch proces tussen mensen. We houden deze balans gezond en in beweging door regelmatig met elkaar in gesprek te blijven en op elkaar af te stemmen. Allerlei gebeurtenissen en processen kunnen deze balans verstoren of stilzetten.

De uitdaging is om in vrijheid verbonden te kunnen blijven met elkaar of ons opnieuw te kunnen verbinden. De contextuele benadering kan iemand helpen inzicht te krijgen in dit dynamische proces.

Na het inzicht volgt ondersteunende hulp, bijvoorbeeld om destructieve patronen te veranderen of om schuld of blokkades op te ruimen. Bij verbroken relaties kan geholpen worden om daar weer beweging in te krijgen. Ook kan gewerkt worden aan zelfvertrouwen en betrouwbare relaties.

context-gezin-Langszij

 

Voor mij kwam het contact met Lies op het juiste moment. Ik wist niet meer hoe het verder moest tussen mijn vader en mij. De benadering van Lies was nuchter en tegelijk ging het behoorlijk diep. Zij hielp mij een zachtere kijk te krijgen op mijn verleden, waardoor ik ruimte kreeg om nieuwe stappen te zetten.

REINDER

Toen ik iets las op de website van Lies over familierelaties wist ik dat het nu de tijd was om te werken aan de relatie met mijn moeder. Lies stelde mij op mijn gemak en had een houding waardoor ik geen oordeel voelde. We maakten samen een genogram en ik heb veel gehad aan de gesprekken, waardoor ik weer contact kon zoeken met mijn moeder.

WILLEKE
Scroll naar top